Tahin helvası; ana maddeleri tahin, şeker, çöven suyu, vanilya olan, çok eski bir Türk tatlısıdır.
Balıktan sonra ve kahvaltılarda tercih edilen Tahin Helvası; içerisinde bulunan fosfor, kalsiyum, demir mineralleri; E, B1, C ve B vitaminleri bakımından zengin oluşuyla sağlıklı bir tatlıdır.
Sabah kahvaltılarında, sıcacık ekmeğin içine, balıktan sonra mutlaka sofralara gelen tahin helvası, kış aylarında içimizi ısıtır ve enerji verir.
Tahin helvası faydalı yağlar içerir. Bu yönüyle vücudun kaybettiği enerjiyi geri kazanmada önemli bir takviyedir.
Tahin helvasını kahvaltılarda tercih ederek güne daha enerjik bir şekilde başlayabilirsiniz. Bedenen çalıştığınız bir işle meşgulseniz veya ağır sporlar yapıyorsanız tahin helvası sizin için de iyi bir seçim demektir.
Tamamen doğal ve yerli susamdan ve geleneksel tarif ile ürettiğimiz helvanın lezzeti de asırlar öncesine kadar gitmektedir.
Nasıl Tüketebiliriz?
Tahin helvasını sabah, sıcacık ekmeğinizin arasına koyup yiyebilirsiniz.
Kış aylarında tahin helvası yemek, içimizi ısıtır ve bize enerji verir.
Yemeklerin ardından tüketebilirsiniz.
Çay ve kahvenin yanında misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Fırında eritip, çok lezzetli bir tatlı elde edebilirsiniz.
Balık yemeklerinden sonra tatlı olarak servis edebilirsiniz.