Tahin; tahine uygun susam tohumlarının tekniğine uygun olarak kabukları ayrıldıktan ve fırında kurutulup kavrulduktan sonra değirmende ezilmesi ile elde edilen mamuldür
Dünyada susam daha çok Afrika, Orta ve Güney Amerika, Arap ve Asya ülkelerinde üretilmektedir. FAO kaynaklarına göre en fazla ekim Sudan, Venezüella, Hindistan, Nijerya, Çin, Meksika ve Burma’da yapılmaktadır
Türkiye’de Güney, Güneybatı, Batı ve Marmara ile Trakya bölgesinde birinci ve ikinci ürün olarak tek bitki, ara tarımı ve bazı bitkilerle karışık olarak ekilmektedir. İllere göre en fazla ekim Adana ,Antalya,Çanakkale,Muğla,Edirne, İçel, Balıkesir, Manisa, İzmir ve Aydın da yapılmaktadır
Tahin sevilerek tüketilen salata, meze, unlu mamüllerde, humus yapımında kullanıldığı gibi ülkemizde pekmez ve balla karıştırılarak da yaygın olarak tüketilmektedir. Ancak en büyük kullanım alanı tahin helvası üretimidir
Tahin helvasında kullanılan ana madde olan tahin %60 yağ , %26 yüksek değerli protein ve B vitaminlerini içermesinden dolayı en az et ve süt kadar kıymetli bir gıda sayılmaktadır
Tahin sağlıklı bir yiyecektir; siz de günde iki kaşık tüketerek tahinin içeriğinde bulunan demir, çinko, potasyum, magnezyum, fosfor gibi minerallerin vücuda yararlı etkilerinden faydalanabilirsiniz.
Ürünümüz sadece susam çekirdekleri içermektedir. Hiçbir katkı maddesi bulunmaz.